Aquaponica.ro • <!-- IF S_IN_MCP -->Moderator Control Panel • <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->UCP • <!-- ENDIF -->Peste bolnav

Peste bolnav

Specii utilizate in sisteme noastre
Post Reply
gemelu
Posts: 143
Joined: Thu Oct 13, 2011 8:40 pm
Location: Arges

Peste bolnav

Postby gemelu » Tue Jul 10, 2012 11:12 am

Acum vreo saptamana am vazut in "acvariul" meu un pestisor (mai exact un carasel comun) mai retras si care inota la suprafata avand pe codita citeva randuri de solzi cazuti (3-4 randuri incepand de langa aripioara codala). L-am prins destul de usor comparativ cu incercarea de a prinde un peste sanatos. Si neavand timp sa ma ocup sa-i fac un vas de carantina, l-am pus in butoiul folosit ca vas tampon, in care totodata se produce si o decantare a dejectiilor din acvariu.
Ieri cand mi-am amintit ca acolo am un pestisor si m-am uitat dupa el m-am ingrozit cand am vazut in ce stare a ajuns pestisorul. Nu pot sa-mi dau seama cum, dar pestisorul meu nu mai are vre-o 6-7mm de coada (in afara de aripioara are si carnea mancata). A fost singurul pestisor din butoi, deci ce poate sa-l fi afectat? Sa fie "ars" de aciditatea apei? Nu cred...
Atunci sa fie ceva bacterii sau microorganisme? Paraziti sau CE?
Am incarcat si niste filmulete aici si aici
Deci daca este cineva cunoscator in bolile pestilor ce parere aveti?
Precizez ca pestisorul este inca in viata, l-am pus intr-un vas de carantina in apa cu sare, si desi nu vad ce viitor ar putea avea vreau sa-i vad evolutia bolii.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gemelu on Fri Jul 13, 2012 11:21 am, edited 1 time in total.

User avatar
negru
Posts: 209
Joined: Fri Mar 11, 2011 6:55 pm
Location: Bucuresti

Re: Peste bolnav

Postby negru » Fri Jul 13, 2012 8:12 am

Ai mai aflat ceva despre ce ar fi putut pati pestisorul? Eu am cautat umpic dar nu am gasit ceva asemanator. Cel mai probabil este o infectie bacteriana - asa-zisele "flesh eating bacteria". Coroborata cu un sistem imunitar slabit/stres, concentratii mari de nitriti/nitrati sau proteine in apa, poate duce la "rezultatul" nefericit prezentat de tine. Zic si eu :|
...

gemelu
Posts: 143
Joined: Thu Oct 13, 2011 8:40 pm
Location: Arges

Re: Peste bolnav

Postby gemelu » Fri Jul 13, 2012 9:55 am

Tot la ceva de acest gen m-am gandit si eu. Acum, ca mi-ai dat si denumirea termenului, am mai cautat pe internet. Si m-am INGROZIT prin faptul ca aceasta boala poate sa apara si la om si ce grozavie poate produce. Aproape ca este un motiv pentru a ma face sa renunt definitiv la ideea de aquaponie si acvacultura.
Deci cred ca totusi aveam dreptate in topicul ramele in sistemul aquaponics in care sustineam ca ar trebui respectate obligatoriu niste reguli de igiena.
Si cred ca tot eu sunt vinovat de aducerea agentilor patogeni in sistemul meu. Cu ceva timp inainte m-am gandit ca nu strica sa aduc ceva diversitate in hrana si le-am dat niste rame si viermusi ramase de la o partida ratata de pescuit.Si le-am dat ramele si viermisorii direct din cutiutele cumparate. Este posibil ca acele bacterii care i-au devorat carnea pestisorului sa provina din mediul de cultura al viermisorilor.


Post Reply

Return to “Pesti si alte vietati”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron