gemelu wrote:Felicitari pentru intreaga lucrare. Ma refer si la prezentarea foto video.
Ce rol au jumatatile de jos ale containerelor IBC? ai pesti in ele? crezi ca e suficienta coloana de apa?
Folosesti doar metoda Flow&Drain cu substrat de argila? Cred ca te-a costat ceva bani asa de multa (cred ca ai peste 1.500litri). Sau ai gasit undeva un pret bun...
Se vede intr-o fotografie un element probabil din teava de 110 cu niste gauri de 40-50 si parca cu o sita ceva... Ce este si ce rol are?
Care este circuitul apei?
Jumatatile de jos ale containerelor ibc sunt bazinele de colectare care sunt interconectate (vase comunicante) si in cel care este cel mai apropiat de rezervorul mare (cel in care cresc pestii) este pusa o pompa de iaz pentru a trimite apa inapoi in rezervorul principal.
Da, folosesc doar Flood & Drain iar ultimul pat de crestere este de fapt un sistem Raft (pluta) din polistiren expandat si niste ghivece gaurite pentru a creste salata.
Acea teava cu gauri mari si sita este de fapt garda autosifonului bell ca sa nu intre argila expandata in el si sa-l blocheze.
Folosesc o argila expandata denumita si cheramzit este folosita in special in constructii. Singurul dezavantaj fata de argila expandat agro este ca tinde sistemul spre baza imi creste ph-ul cu un punct. Practic daca pun apa cu ph 7 ajunge la 8. Nu este neaparat rau deoarece sistemul oricum se duce spre acid din cauza pestilor. SI ESTE MULT MAI IEFTINA! MULT! am luat 2 metri cubi cu 600 de RON! merita!
Foarte buna intrebarea despre coloana de apa. Am avut ceva probleme. Intr-adevar nu era suficienta. Asa ca am mutat gaura mai jos pentru a avea o coloana mai mare si gaura initiala care era sus acum functioneaza ca prea plin si se duce direct in bazinul de colectare unde se afla pompa submersibila.
Circuitul este in felul urmator: Din bazinul de 1000L IBC (cu pesti) prin cadere apa trece in paturile de crestere => acestea se golesc si trec in rezervoarele colectoare => apoi pompa o trece prin filtrul uv si inapoi in bazinul de 1000L cu pesti.
ma gandeam sa pun ceva pesti si in aceste bazine dar variaza foarte mult nivelul apei asa ca s-ar putea sa nu traiasca mult si sa fie cam stresati.
Sper sa fi explicat destul de bine. Daca mai ai vreo intrebare iti raspund cu drag. Chiar maine ma duc acolo si pot face ceva poze pentru a-ti fi mai clar ceea ce nu am fost in stare sa eplic.