Salutare!
Inca mai am de asteptat (si rabdarea nu e punctul meu forte) pana sa ma apuc de sistemul mare, de 2-3 mc, din curte. Cam frustrant, mai ales ca a dat caldura si era numai bine de lucrat.
Ideea, in linii mari, este sa sap o groapa paralelipipedica cu adancimea de 1 m pe care o voi captusi cu folie EPDM folosita la iazuri. Mi-ar fi mai simplu sa fac un sistem la suprafata, dar vreau sa il trec functional prin iarna.
Bazinele de crestere vor fi suprainaltate pe suporti din BCA, le voi face din scandura recuperata pe care, de asemenea, le voi captusi cu folie EPDM. Bazinele vor fi 2 - unul DWC si unul cu pietris de rau cu granulatie mare 2-3 cm in care voi introduce rame.
Inentionez sa folosesc o pompa de apa Ocean Runner OR 2500 sau 3500 conectata la o priza cu temporizare mecanica (se gaseste in orice hypermarket, la 10 lei) 15 min ON 45 min OFF.
Cu pompa de aer, nu-i bai, doar ca as vrea sa bag aerul intr-un recipient in afara bazinului cu pesti, pentru a elimina din stresul pestilor. Aici mai am de studiat.
Tot pentru a reduce din stresul pestilor, vreau sa fac sistemul cu bazin tampon de tip CHOP.
La capitolul vietati m-as orienta, pentru inceput, pe crap, dintr-o multitudine de motive. Problematica va fi hranirea, aici tre' sa mai sap. Hrana pestilor va fi elementul introdus in sistem care ii va dicta caracterisiticile si se va regasi in farfuria noastra, in cele din urma, de aceea impune un studiu mai in detaliu.
Ciclarea as vrea sa o fac fara pesti.
Pentru mentinera PH-ului in jurul valorii neutre voi folosi coji de oua.
Carenta de potasiu si fier am sa incerc sa o compensez folosind reteta data de dl. Danut-Alin
viewtopic.php?f=11&t=7
La urma, toate bazinele vor fi gazduite sub acoperisul unei sere la care voi utiliza policarbonat de 4 mm pe structura de lemn.
Inca nu am facut o schita in Google Sketchup pentru ca nu am date referitoare la suprafata disponibila si la posibilitatea extinderii sistemului.
Cam asta in linii mari.
