Urmaresc formulul de cateva saptamani bune pentru culegerea de informatii din experientele altora iar acesta este primul meu post.
Initial am inceput sa dau cu nasul in toata treaba cu acvaponia anul acesta prin ianuarie. Primul meu sistem de test era compus dintr-un acvariu ( relativ mic ) iar deasupra lui o cutie ( jumatate din lungimea acvariului) de plastic pe post de pat de cultura. Nu ma asteptam sa-mi iasa din prima dar in acest prim sistem am reusit sa recoltez urmatoarele : salata verde, patrunjel, marar. Am pus si ardei mic de casa dar nu am mai asteptat sa iasa si "fructul" pt ca m-am apucat sa fac upgrade la sistem iar ce crescuse pana atunci ( mai mult de un rasad ) le-am teleportat in ghivecele mamei.
Sistemul pe care vreau sa vi-l prezint :

El are sau si este compus din :
- 1m inaltime si aproximativ 70cm latime
- structura este facuta din sipci de lem ( luate din Mr. Bricolage cu un pret de 4-5 lei / m )
- un acvariu cu 12 pesti molly de diferite neamuri : orange, black si dalmatieni ( inclusiv puieti )
- 2 vase de cultura
- o pompa Eheim 300l, 2 robineti,1 teu si ceva coturi
- 4 neoane
- o pompa de aer
- un incalzitor de 50w
Daca aveti intrebari despre una sau alta, intrebati si voi raspunde cu placere.
In schimb am eu o prima intrebare : atat la priza mea programabila cat si o alta priza de la munca ( de la alt producator ) scoate un bazait-mumzait. Este ok ? asa face o priza programabila sau e ceva nasol si tre' schimbata?
Toate cele bune,