Si la mine s-a intamplat acelasi fenomen in cuva cu pietris. Desi am intrerupt circulatia apei dupa ce rosiile au fost atacate de bruma timpurie de la inceput de toamna, niste fire de salata au mers mai bine ca inainte, ba chiar au mai rasarit si alte plantite din niste seminte de valerianella locusta pe care le-am aruncat acolo la noroc. Ce-i drept,
cuva(de 80litri din cele pentru prepararea mortarului) era atasata la un sistem neechilibrat. Din cauza asta, banuiesc ca in pietris s-a adunat destul"balegar" de peste incat sa poata hrani destule plante. In plus accesul radacinilor la oxigen a crescut in lipsa apei. Iar apa ramane oricum si me fundul cuvei, drenajul nefiind total.
Frumos ardeiul, s-a copt? De ce se vede pietrisul albastru, e doar de la lumina? sau e un anume fel de pietris?
Ce deficit se poate corecta cu cenusa de lemn si cu coaja de banana? Despre celelalte mai stiu cate ceva dar despre acestea nu stiam nimic. Stiam ca urzica aduce fier, tataneasa potasiu, coaja de ou regleaza pH. Dar despre cenusa de lemn chiar nu pot ghici la ce foloseste... si de ce lemn, de oricare?
Desi daca ma gandesc bine, la tara cenusa scoasa din soba e risipita prin gradina de legume. Dar chiar nu stiu ce rol are.
Si nici coaja de banana.